About Me

My photo
Life, Experience, LoveNature, CatLover and HappyGoLuckyGirl :D

Monday, January 9, 2012

Pocket Note :D

Salam.. bz2 ng exam nie teringat time sekolah dulu suke buat pocket note.. Simple je.. so sy nak tunjuk pocket note sy.. yg penting ikut kreativiti korunk sendiri coz korunk yg akan buat camne nak mencantikkan pocket note korunk nanti :D
Nak share sy wat pocket note cmne.. just lipat2 je.. Ley bawak mane2 senangkan je kan.. :D

Ambil kertas A4 satu
Lipat tengah
Lipat tengah lagi hee :D
Garisan Tengah yang dah dibentuk tadi  lipat lagi sampai jd bentuk camni

Akhir sekali jadila Pocket Notes :D

Hee sebenar ramai dah tau wat pocket note.. tapi sy rindu at pocket note coz time sekolah dulu selalu buat..  Sekarang nie cam xde mase je nak buat.. so saje nak update pasal pocket note nie biar die famous hahahha :D. Lagipun pocket note nie senang ley bawak kemana-mana je. Time tengah tunggu bus ley tgk2 jap pocket note nie lagi2 benda yang kena hafal banyak formula. 

So daripada kita xtengok nota langsung,  dengan adanya pocket note sekurang-kurangnya kita tengok gak nota tu kan  kan?? Lagi satu pocket note nie ringan and simple je setuju takkkk ??




Monday, January 2, 2012

My First Blog 2012 !!



Salam.. ^^ Alhamdulillah 01 jan 2012 means new blog i made for thiz new year !! Blog nie kira present untuk diri sy coz atas usaha sendiri dpt wat blog nie :D .Tak terlambat lagi kan nak ucap Happy New Year at korunk semua. Hope azam yg belum tertunai and azam baru pada 2012 nie terlaksana pada tahun 2012 nie. InsyaAllah.  

First experience buat blog memang klaka coz xtau pape ! Men pakai hentam je hahaha :D so tensionnn and kekadang gelak sorunk2 ( hahaha :D bkn gila tau ) tapi cuma nak hilang kan tension lagi2 sekarang nie musim exam lak tu... So bila da tension kena la buat sesuatu yang dapat Happy kan perasaan nie.. Tak kan nak monyok kan ?? lagi2 gurl xmanisla wat muke monyok gituu :D

tapi sekarang nie musim sekolah nak bermula dah so bagi sape yang ade adik kandung ke adik angkat ke adik saudara ke mesti dah xsabar nak ke sekolah balik kan ?? tapi sy tau ayat yang tak ley blah mesti cakap " Alamak cepat nye cuti habis ??!! " huhuhu tau dah.. sebab semua orang termasuk sy pernah lalui zaman persekolahan yang penuh dengan jiwa remaja ^^

waa.. cakap pasal sekolah terus teringat kenangan time sekolah dulu.. maklumla bagi kita yang dah meningkat umur nie of coz la kenangan yang paling dirindui semestinya kenangan time sekolah dulu.. kan kan? huuu :D  ok la.. sebenarnye banyak lagi nak kongsi pasal kenangan time sekolah nanti sambung lagi ek ??  continue later xoxo!! Thanks sudi bace :D busy dengan exam maaf kalau lambat update Blog :D