About Me

My photo
Life, Experience, LoveNature, CatLover and HappyGoLuckyGirl :D

Saturday, June 30, 2012

MEMUJI

Update blog pasal memuji? Ninie update pasal nie sebab Ninie seronok tgk gelagat kawan Ninie dua orang nie. Seorang B seorang S. Maaf xleh la mention name dorang tanpa kebenaran jadi Ninie letak capital B dan S je la ek :D

Time tu lunch dgn dorang yang si S nie pemalu  and yg si B nie xpemalu sangat tapi dorang dua memang rapat dan selalu la Ninie tgk dorang nie bersama biasalah Best Friend Forever la katekan. Sweet kan? dorang nie lelaki so boleh la dikatakan lelaki pujaan wanita. Ahaks. Apa yg Ninie suka tentang dorang nie dorang suka puji memuji antara satu sama lain xpernah wujud ayat perli atau sikap dengki antara satu sama lain. Ninie tgk je gelagat dorang time makan rase terharu rase kelakar pun ade. ok nie la perbualan dorang yg Ninie masih ingat jom layan..

si B : si S nie rajin selalu dtg bilik dia mesti dia tengah belajar sebab tu markah dia tinggi. Selalu markah exam si S mesti tinggi dari sy ( kata si B kt Ninie )

si S : eh si B nie pun pandai beza markah kitorang sikit je dua markah je dia pun pandai ckp mandarin senang nak kerja nanti kan Ninie?

Ninie : Angguk and senyum je :D

si B : si S nie pemalu ramai perempuan minat dia tapi dia pemalu nk ckp dengan perempuan tu yg xde awek
lg. Tengok la gaya dia smart kan? ( kata si B kt Ninie )

si S : si B kat luar pun smart kt dlm U je dia simple2 xcaya tgk la fb dia.. bila dia keluar jalan2 bergaya betul...

Ninie : haha. betul2 Ninie ade tengok kat fb si B.. ( Ninie gelak je tengok gelagat dorang sebab mencuit hati Ninie bila tgk dorang saling puji memuji )

Haa tu la sebahagian yg Ninie ingat.. bestkan dapat kwn macam tu? dorang saling puji memuji tapi puji yg Ikhlas dan xberlebihan la.. bila kwn baik kita puji rase dia bg semangat kat kita so kita jgn lah kawan dengan org yg nak down kan kita. Yelah kwn yg down kan kita nie bukan kwn namenye keje nk down kawan sendiri je..ape kite buat semua salah pastu merendah ape yg kita buat uisshhh xpatut.. patut kita sebagai kawan baik bg semangat bukan down kan kawan sendiri. yeahhh. baru la kawan kita hargai kita sebagai kawan baik dia insyaAllah persahabatan yg terjalin kekal :D

Friday, June 29, 2012

SEPETANG BERSAMA PERMAS

Hai hai Assalamualaikum dan apa khabar korang semua? Ninie harap korang semua sihat walfiat kehendakNya :D. Mintak maaf dah lama tak update blog sebab sy sibuk dan kesuntukan masa nak menaip blog sedangkan assignment banyak menunggu sy. Ok sekarang cuti so sy free la nak update blog hee suke,suke,suke :D

Ok nak cerita pasal kelab PERMAS. Sy salah seorang ahli kelab permas. Permas bermaksud persatuan mahasiswa dan siswi Universiti Utara Malaysia yg berasal dari selangor, kuala lumpur dan putrajaya, disebabkan kekurangan pelajar dari tiga negeri tersebut so kami gabungkan jadilah Permas. Itulah kisahnya..

Ok pada tarikh 15 MEI 2012 kami buat Program Sepetang Bersama PERMAS, sy jadi AJK Aktiviti, woot! xkisah jadi AJK ape layan je tugas yang diberi yang penting enjoy and tugasan yang diberi selesai. betul tak?? ok nak tunjuk nie la program kami... tadaaaaaaaa...

PROGRAM SEPETANG BERSAMA PERMAS
Cantik kan? AJK Publisiti yang buat. Program nie ala2 Family Day banyak game sy dan rakan2 permas sy buat sampaikan xcukup masa, penat, and samapai xdpt nk habiskan semua game. hoho.. ok nak tunjuk gambarla.. walaupun xbyk peserta, and aktiviti yg dijalankan ala kadar.. yang penting kita enjoy hee :D


time nie sesi memperkenalkan diri :D
sebahagian yg hadir :D
sy yg baju coklat hee.. Sy jd MC keje gelak je hahaha :D lawak tgk peserta time game pijak belon kat kaki.. xdapat nak gambarkan memang lawak gila tengok dorang main.. hahaha :D upss tgk! sampai sekarang sy still gelak lg kalau ingat balik.. hahaha :D kenangan yg sy xkan lupakan :D

syok sangat heee :D
nie abg2 senior yg sanggup luangkan masa, ade yg tengah praktikal pun sanggup dtg program nie. woot! Selangor ke Kedah jauh tu... time nie game Makan sampai habis.. so memang dorunk la menang! mane taknya, tengak badanla! hee :D

Abg senior kena nyanyi time game nyanyi selama 1 menit.. mula2 gelakkan orang bila time dorang nyanyi pemalu lak hee :D

Menteri Besar Incorprated haha :D


Haa lupe nak bgtau game ape yg kitorunk buat, ok nie senarai game kami... layan..
1) Boom
2) Buah
3) Perang Belon
4) Makan Ice Cream dgn roti Sampai habis
5) Nyanyi selama 1 menit
6) Cari gula dlm tepung

Alhamdulillah aktiviti selesai dgn jayanya.. walaupun ade cacat cela insyaAllah akan diperbaiki lagi akan dtg.. so yg penting kita belajar! belajar dari pengalaman dan belajar dari kesilapan! Yeahh! Usaha Tangga Kejayaan :D