About Me

My photo
Life, Experience, LoveNature, CatLover and HappyGoLuckyGirl :D

Saturday, June 30, 2012

MEMUJI

Update blog pasal memuji? Ninie update pasal nie sebab Ninie seronok tgk gelagat kawan Ninie dua orang nie. Seorang B seorang S. Maaf xleh la mention name dorang tanpa kebenaran jadi Ninie letak capital B dan S je la ek :D

Time tu lunch dgn dorang yang si S nie pemalu  and yg si B nie xpemalu sangat tapi dorang dua memang rapat dan selalu la Ninie tgk dorang nie bersama biasalah Best Friend Forever la katekan. Sweet kan? dorang nie lelaki so boleh la dikatakan lelaki pujaan wanita. Ahaks. Apa yg Ninie suka tentang dorang nie dorang suka puji memuji antara satu sama lain xpernah wujud ayat perli atau sikap dengki antara satu sama lain. Ninie tgk je gelagat dorang time makan rase terharu rase kelakar pun ade. ok nie la perbualan dorang yg Ninie masih ingat jom layan..

si B : si S nie rajin selalu dtg bilik dia mesti dia tengah belajar sebab tu markah dia tinggi. Selalu markah exam si S mesti tinggi dari sy ( kata si B kt Ninie )

si S : eh si B nie pun pandai beza markah kitorang sikit je dua markah je dia pun pandai ckp mandarin senang nak kerja nanti kan Ninie?

Ninie : Angguk and senyum je :D

si B : si S nie pemalu ramai perempuan minat dia tapi dia pemalu nk ckp dengan perempuan tu yg xde awek
lg. Tengok la gaya dia smart kan? ( kata si B kt Ninie )

si S : si B kat luar pun smart kt dlm U je dia simple2 xcaya tgk la fb dia.. bila dia keluar jalan2 bergaya betul...

Ninie : haha. betul2 Ninie ade tengok kat fb si B.. ( Ninie gelak je tengok gelagat dorang sebab mencuit hati Ninie bila tgk dorang saling puji memuji )

Haa tu la sebahagian yg Ninie ingat.. bestkan dapat kwn macam tu? dorang saling puji memuji tapi puji yg Ikhlas dan xberlebihan la.. bila kwn baik kita puji rase dia bg semangat kat kita so kita jgn lah kawan dengan org yg nak down kan kita. Yelah kwn yg down kan kita nie bukan kwn namenye keje nk down kawan sendiri je..ape kite buat semua salah pastu merendah ape yg kita buat uisshhh xpatut.. patut kita sebagai kawan baik bg semangat bukan down kan kawan sendiri. yeahhh. baru la kawan kita hargai kita sebagai kawan baik dia insyaAllah persahabatan yg terjalin kekal :D

No comments: