About Me

My photo
Life, Experience, LoveNature, CatLover and HappyGoLuckyGirl :D

Monday, July 9, 2012

Hormat?

Assalamualaikum :D time Ninie tulis blog nie Ninie berada di Kuala Terengganu. Seronok berada kat sini sebab majoriti yang duduk kat sini semua beragama Islam so tentulah orang melayu ramai tapi kalau kat Kuala Lumpur campur ada bangsa Cina, Melayu, India dan lain-lain.. tapi xseramai orang Melayu kat ganu.. ok febret ayat terengganu yang Ninie suka "peteh Ganu peteh" tapi Ninie lupala apa maksud dia ( hehe pandai sebut je ;p ) lagi ayat trademark yg Ninie suke "senyum sokmo"

lagi orang ganu nie dia suka makanan yang manis2 tapi xsemua la tapi kalau anda nk rase makanan yg manis sgt2 dtg la ganu ye.. ( berape byk perkataan tapi daa ;p ) ok lagi Ninie rase seronok kat sini sebab negeri Terengganu nie negeri febret Ninie ( impian nk belajar kt Ganu ) tapi xde rezeki belajar kat Terengganu.. Rezeki Ninie kat Kedah ( UUM ) InsyaAllah kalau ade rezeki Ninie nak study kat Ganu hohoho ;D lagi Ninie suke duk Ganu sebab orang2 die peramah sgt.. best kalau dapat borak dgn dorang walaupun kadang xberapa faham ape dorang cakap ( ?? ) tapi Ninie suke sebut ayat " jemput makang" haha maksud die jemput makan.. ( haha makan je Ninie tau ;p )

Ninie suke Terengganu sebab Ganu nie terkenal dgn pelajar dia yg pandai2, negeri Ganu la menduduki tangga pertama di Malaysia sebab negeri Ganu melahirkan pelajar-pelajar yg dapat result terbaik sampai masuk book of records Malaysia ( wow )

Majoriti masyarakat kt Ganu nie kan Islam so mane2 Ninie jalan mesti ade masjid.. Haaa kalau jalan2 kat Kuala Terengganu melalui jambatan mesti nampak masjid nie.. cantik.. jom usha gambar masjid crystal

Nie la die Masjid Crystal cantik kan? 
Alamak dah lari tajuk.. haha ( saje nak promote Terengganu sekejap huhu ;p ) ok back to the topic.. Ayat hormat nie mesti korang dah tau kan.. org yg lebih tua kite kena hormat.. yela org yg lebih tua nie kan lahir dulu jadi die lebih berpengalaman.. so kalau golongan yg lebih tua nie menasihati kita dengar je la nasihat dorang sebab dorang dah lalui dulu dr kita.. jadi insyaAllah dorang tau macam mane nak solve kan problem korang ( wink2 ^^ )

Tapi kalau sebaliknya org yg lebih tua dr kita yg patut kite hormat nie xmenghormati kita camne plak ye?
so.. Lu pikir la sendiri... hohoho (^-^)v