About Me

My photo
Life, Experience, LoveNature, CatLover and HappyGoLuckyGirl :D

Friday, September 28, 2012

Tak cukup tido Tak cukup tidooo

Assalamualaikum...

Apa khabar? Alhamdulillah sy sihat walafiat :D

Tajuk kali nie pasal xcukup tido.. tp kali nie xcukup tido pasal benda lain.. selalunye student university dorang kalau xcukup tido mesti sebab stay up nk buat assignment tapi Ninie kali nie xcukup tido...

 pasallll

DPP (dewan penginapan pelajar) PETRONAS kami buat latihan kebakaran pukul 3 PAGI ! OK ! sy ulang ! LATIHAN KEBAKARAN PUKUL 3 PAGIIIIIIII haaaa its crazy kan !

ok ok nak cite nie nk cite nie... dgr2.. >.<

Time tgh syok tido tu kannn.. tiba2 ada bunyi mercun dan bunyi mcm org gila menjerit2 KEBAKARAN ! KEBAKARAN ! KEBAKARAN ! pintu bilik Ninie pun habis kena ketuk byk kali.. so memang terkezuttt habisss..

bygkan la dah la xcukup tido sbb mlm tu pukul 1 pagi baru habis karaoke hee :P time pukul 3 pagi bila dgr bunyi mercun BOOM BOOM SANA SINI plus ORANG MENJERIT KEBAKARAN ! memang terkejut plus takut sgt.. nasib baik ada kawan Ninie name Dayang teman Ninie kalau x Ninie rase Ninie pengsan dalam bilik =_=

sooo dgn muka terkejut dari tido terus Ninie suh Dayang siap2 cepat utk turun ke dataran.. time tu baru la sedar alaaa LATIHAN KEBAKARAN ! sumpah potong stim tido ! nak xnak terpaksa la duduk kat dataran sbb nak dgr pegawai bomba tu ceramah..

then Ninie terima satu mesej.. bukak mesej kwn mesej " Ninie de pe2 ke kt petro? " dlm hati kesian budak2 DPP lain terkejut dgr bunyi mercun plus bunyi siren bomba hihihih padan muka korang werkkk :P pastu kwn Ninie send msg lg " ingat kan ade pape buat org takut je.. " haa org yg xalami pun rase takut ni kan kitorang yg rase berganda takut tau tak !

bla bla bla bla bla bla bla n blaaaa byk betul pegawai bomba tu kongsi cerita.. dia kata waktu 3 pagi nie la paling sesuai utk buat latihan kebakaran sbb semua org ada.. biasalah student byk ada kelas takut nanti buat latihan kebakaran byk yg xde.. pastu dia kate waktu 3 pagi nie atas cadangan pengarah projek..! ishh siap ko pengarah projek.. aku dah la xcukup tido.. n aku dah la kena bangun pkul 5 pagi utk buat breakfast program pukul 8pagi nie.. geram ! tp nak tak nak layan je laaaa talk dr pegawai bomba nie.. hehehehe :P

Jam menunjukkan pukul 4 pagi.. aku dgn Dayang dah mengantuk.. xlarat dah dgr talk.. jadi kitorang ade niat nakal.. sengaja pergi toilet la.. tapi sebenarnye lari masuk bilik sambung tido balikkk harharharhar :D kenangan nie aku xkan lupekan sebab menyorok n mengendap supaya ketua blok xperasan kitorang lari masuk bilik.. mcm ala2 pencuri pun ade hehehehe harharhahrhar xD

ok pukul 4.17 pagi sambung tido balik.. tp kena bangun pukul 5 pagi coz nak buat roti utk breakfast peserta program pagi nanti.. last2 bukan bangun 5 pagi tapi bangun pukul 5.30 pagi hehehehe :P

akhirnya alhamdulillah pukul 6.30 pagi siap sudah roti ciptaan Ninie n Dayang roti bersalut mentega n kaya.. sedap tau ! :P heee. tp Ninie Dayang masih mengantuk lagi jadi kitorang sambung tido balik... tup tap tup tap tersedar pukul 7.30 pagi.. dah la program start pukul 8 pagi.. nie semua gara-gara latihan kebaran lah.. tp rupa2nya bukan ninie je yg lambat rupanya ramai AJK yg lambat bangun gara-gara latihan kebakaran tu sbb menganggu mase tido kami..

tapi xmengapa.. Ninie tetap enjoy ! walaupun xcukup tido tapi best bila handle program tu.. rase mcm cukup tido je.. ehh.. lupa nak bgtau korang program ape.. Ninie sebenar jadi AJK makanan utk program Family Day anjuran Kelab Keusahawanan Korprat bersama Dayang.. Nasib baik ada Dayang.. Ninie xterel sgt bab2 menyediakan makanan.. kalau xde Dayang comfirm xsiap makanan utk breakfast heee :P :P

ok.. penat dah berceloteh.. nanti Ninie sambung berceloteh lagi.. salam ! take care ! Love U ! :D :D

No comments: