About Me

My photo
Life, Experience, LoveNature, CatLover and HappyGoLuckyGirl :D

Tuesday, October 23, 2012

Nelson's Corn

Assalamualaikum..

Chaaaaaakkkkk... lame xupdate blog.. heee :D
maafla.. sebab Ninie bz dgn assignment, program, meeting, kuiz dan exam..
so.. xde mase nk dating dgn blog niee..
rindu plak ! rindu kat readers gak !

Kali nie Ninie nak cerita pasal project yg Ninie dgn members group kena buat..
project kali kitorang kena interview seorang usahawan yg berjaya dlm bidang perniagaan.
sangat menarik kan !
jadi..
members group Ninie decide nak interview seorang pemilik franchaisi Nelson's corn..

Franchaisi nie kat Jitra Mall, Kedah..
Nama tuan punye company Pn. Sofea..
Die seorang yg sgt tegas tp dia sgt peramah tau !

K nak show off kat korang la hee <3

Time Interview Puan Sofea :D

Hadiah utk Puan Sofea.. sy pilih.. cantik kan?

Nie time otw nak pg interview.. sempat lg kite bergambo.. :P



Nie dia kiosk Pn. Sofea.. Cantik kan??

Nelson's Corn Franchaisi

Nie la ahli group members sy.. <3

Dari kiri Leong, Seong, Foo dan Ika


Peramah betul Pn.Sofea melayan pelanggan dia :D

Haa nie produk utama dorang.. sedap gilaaa hee xD


Nelson's Corn in Cup

puas dah tgk pic? tu je Ninie nak kongsi2.. first experience interview memang pengalaman yg Ninie xdapat lupekan.. project kali nie memang best.. sebabnye kitorang interview kedai makanan.. so pe lagi dapt makan free laaa hee.. sorry xdapat kongsi dgn korang :P

Thanks sudi bace ! Love u readers ! salam :D

Sunday, October 7, 2012

Tips utk Menghilangkan Mengantuk

Assalamualaikum :)

hari nie kelas Ninie pukul 8 pagi.. mengantuk gak sebab kelas pagi.. then semalam byk berjalan so rehat xcukup lagi kut tu yg mengantuk lagi heee :P

time kelas process writing sempat la borak dgn kwn name die Ieta.. die pun mengadu kat Ninie yg die tengah mengantuk.. then die share la kat Ninie yg kite nie mengantuk sebab kekurangan air dlm badan.. kekurangan oksigen pun satu hal gak.. sebab kite menguap tu sbb nk sedut udara yg byk kerana badan kite dah kekurangan oksigen.. tu yg buat mulut kite nganga besar.. so kena tutup mulut la nanti lalat masuk pulak heee.

Antara tips utk menghilangkan rasa mengantuk ialah :-

Tips 1 : Minum Air Masak
kita kenala minum air masak yg mencukupi maksimum 8 gelas sehari.. kalau pelajar.. kena rajin bawak botol air ke kelas la nampaknya :D

Tips 2 : Tidur yang cukup
kalau org dewasa paling maksimum tidur 6 jam.. kalau kanak-kanak paling maksimum tidur 8 jam.. so kalau korang tido lebih dari 8 jam sehari tapi still mengantuk itu tandanya korang kekurangan air dalam badan.. jadi kena perbanyakkan minum air :)

Tips 3 : Lakukan Senaman Ringan
bila dah mengantuk tu kena la bergerak sikit kalau x mate pun akan terpejam rapat.. so ley la buat senaman ringan.. just buat senaman yg simple2 je.. 

Tips 4 : Amalan pemakanan yg Sihat
mcm biasa , amalan pemakanan yg seimbang tu penting.. kalau byk pemakanan yg berkhasiat yg mengandungi vitamin semua tu insyaAllah otak kita lebih cerdas dan segar :D

Haaa nie piramid makanan utk orang Malaysia





ok walaupun sikit je tips yg Ninie kongsikan tp Ninie harap ape yg Ninie kongsikan berguna utk korang.. so jgn lupa amalkan ye insyaAllah..

k setakat nie je celoteh Ninie ! thanks readers ! Love U !

Saturday, October 6, 2012

DJ UUM

Assalamualaikum :)

Ninie baru balik dari tapak konvo.. tadi pagi ada kelas kokorikulum tapi kat UUM kami panggil ko-k.. dulu time sem 1 kekok jugak la nak sebut ko-k sebab dah biasa sebut koko tapi sekarang dah sem 3 dah xkekok dah :)

kat tapak konvo mcm biasa byk booth so sape yg kaki shopping mesti awal2 dah serbu tapak konvo kan? ataupun serbu tapak konvo sbb nk tgk persembahan artis.. baru beberapa hari lepas Faizal Tahir buat persembahan tp Ninie xpergi tgk sbb banyak keje nak buat.. nanti ada artis lain dtg Adira dgn Sixth Sense ok yg nie insyaAllah Ninie nak pergi tgk hee :D

kat UUM Ninie ahli kelab broadcasting iaitu kelab penyiaran utk DJ , Mc and etc.. and Ninie jd Dj kat Uniutama.fm.. Ninie jadi Dj dari sem 1 lagi.. best ! sebab Ninie belajar cara percakapan dlm bidang penyiaran.. lain dari percakapan harian kita.. kadang tu susah gak tapi lame2 Alhamdulillah ok :D

Uniutama.fm nie mesti korang xtau kan ape maksud die ?? sebenarnya UniUtaMa nie short form kepada Universiti Utara Malaysia.. haa UUM tempat Ninie study.. ok sekarang dah tau so jgn lupe tau? Uniutama.fm nie dikendalikan oleh pusat budaya dan seni UUM dan penasihat yg kendalikan uniutama.fm ialah En. Faizul.. tujuan uniutama.fm nie diwujudkan utk mendedahkan kpd para pelajar UUM tentang bidang penyiaran selain dapat mengasah bakat pelajar.. so Ninie cuma cuba2 je.. asalkan dpt mengisikan masa lapang dgn benda yg berfaedah..

kadang Ninie rase seronok jugak berceloteh kat konti.. ok nk show off plak lahhh :P :P


utk pengetahuan korang semua org luar pun boleh dgr radio kami melalui laman sesawang Facebook.. utk mendengar radio Uniutama.fm meh ikut step yg Ninie nak kongsikan..

STEP 1
klik like kat page UNIUTAMA.fm klik link nie https://www.facebook.com/pages/UNIUTAMAfm/257074244029?fref=ts

STEP 2
dah pergi kat page tu klik Ustream Live

STEP 3
dah klik Ustream Live tekan icon play so baru boleh dgr..

STEP 4
enjoy yourself with uniutama.fm radio informasi minda anda !

Last radio Uniutama.fm nie on air dari hari Ahad hingga Khamis dari pukul 10 pagi sampai 3 petang. then Ninie nak ucap terima kasih kpd kawan2 yg sudi mendengar dan memperbaiki cara Ninie DJ terutama sekali kwn Ninie bernama Ella coz dari sem 1 dia setia support Ninie thanks Ella my BFF ! Lov U !

ok sekian utk celoteh kali nie ! thanks readers ! Lov U !

Friday, October 5, 2012

Program Family Day

Assalamualaikum..

korang sihat? Ninie Alhamdulillah sihat walafiat :D

hari nie free.. cume tengah hari td je ade perjumpaan group assignment..
kali nie Ninie nak cerita pasal program Family Day anjuran Kelab Keusahawanan Korporat UUM yg bertarikh 28 September 2012. Aktiviti dia memang best Ninie pun suka tgk gelagat dorang main.. time program nie Ninie jadi AJK Makanan.


Jadi AJK Makanan kali nie mencabar gak ( mencabar la sgt :P ) selalu kite order makanan and nak tau kos makanan je kan.. kali nie nak jimat kos punya pasal jadi makanan utk breakfast kami AJK Makanan kena buat.. nampak mcm best kan cabaran nie? 

so kitorang kena la stay up utk sediakan breakfast utk 80 orang peserta.. roti planta bersalut kaya.. sedap tau ! Ninie dgn kawan Ninie name Dayang buatkan.. nasib ade Dayang kalau x xtau la.. sbb susah gak bukak tin kaya tu =_=

ok pada malam sebelum hari program kami tido pukul 1 pagi, lambat tido sebab pg karaoke hehehe walaupun esok ade program sempat lg enjoy :P ape yg penting esok kena bangun pukul 5 pagi nak siapkan breakfast :)

Ninie xnak cite panjang sebab entry sebelum nie Ninie dah cerita pasal latihan kebakaran pukul 3 pagi.. then pasal latihan kebakaran nie la byk AJK xcukup tido.. mmg pengalaman yg xdapat lupakan la heee :P

k nk show off nieee tengok jgn x tengokkk :D :D

tadaaaa nie la sebahagian pic yg sempat Ninie dan kwn2 Ninie snap :)



Nie la breakfast Ninie dgn kwn Ninie buat :)




Nie time pendaftaran peserta :)


leklu.. sebelum game start kite tangkap pic dulu :)


time game terompah gergasi ! peace you all :)


AJK yg gila-gila :P


Caaakkk





Abg-abg DJ :D


Time game cak2 pom haa ko fatimah ! eh salah ! Bedah rupanya ! haha :P


Time penyampaian hadiah :)


Kami ratu hadiah :)



seronok dapat hadiah !


penutup ! means sesi bergambar ramai-ramai :D


yeaahhh :D


Puteri tepung heee :D


penat ! habis game so time to eattt :D


AJK pun nak makan gakk :D




Bye Kakak ! Bye Adik-adik terima kasih kerana sudi dtg :D




haaa puas tgk? kali nie xbyk celoteh tp byk celoteh dlm gambar heee :D

k sekian utk kali ini nanti Ninie sambung celoteh lagi ekk

Salam , thanks reader, love U !