About Me

My photo
Life, Experience, LoveNature, CatLover and HappyGoLuckyGirl :D

Saturday, November 17, 2012

Cari Tudung utk MC Dinner

Assalamualaikum..

Hye readers ! Ninie kembali nk berceloteh heee :D

Hari nie merupakan hari terakhir kelas ko-k hortikultur so lepas nie xde dah lah kelas ko-k.. dgn ini Ninie mengistiharkan hari sabtu adalah hari cutiiii woohooo !! sebab lepas nie xde dah nk pg kelas ko-k.. suka sgttt..

Lepas habis ko-k Ninie dgn kwn2 Ekin, Echa, Nur dan Sheera keluar nak beli barang.. Ninie xberapa nk sihat hari nie.. tapi disebabkan nk beli barang paksa gak diri nie berjalan.. Ninie keluar sebab nak beli tudung.. kalau keluar dgn kawan2 best sikit mcm2 pendapat Ninie dgr dari kwn2.. lgpun kwn Ninie semua memang pakar bab tudung sebab dorang bertudung jadi bab tudung warna ape sesuai nak match dengan baju kurung dorang la terbaikk plus terhebatt ! cehhh ! heee :D

Ninie pg beli tudung dekat je kat Changlun C-Mart Mall.. first pergi teman kwn Ninie Sheera pg saloon sbb Sheera nk complain rambut rebonding dia xmenjadi.. so xkan la dia nk duit dia melayang gitu jer.. rebonding bukannyer murah.. Lepas tu owner kedai tu ckp dia nk cek dulu betul ke rambut Sheera xmenjadi rebonding die then owner tu pun cuci rambut Sheera pastu dryer dgn hair dryer.. emm bg Ninie mesti la rambut tu lurus balik sebab hair dryer kan panas.. cube basuh keringkan tanpa hair dryer comfirm xlurus sgt..

Sooo nampak sgt la owner kedai tu xnk buat balik rebonding utk Sheera.. Kesian Sheera.. sbb kurang berpuas hati dgn perkhidmatan saloon tersebut.. main lepas tgn gitu je.. Lepas pg Saloon baru la start misi mencari tudung Ninie.. heee :D Sebenar Ninie nak beli tudung utk MC dinner PERMAS bulan December nanti.. beli awal2 takut nanti busy xsempat nk beli lak.. rase ada 3 program kena buat.. so takut xde masa jadi Ninie standby la awl2.. bak kata org sediakan payung sebelum hujan.. :)

Then start la pencarian tudung.. best tgk kwn2 Ninie tlg cr kan tudung.. dorang bersungguh2 walaupun tu bukan tudung utk dorang tapi dorang cari tudung yg cantik utk Ninie. Thanks Sheera, Ekin, Chacha dan Nur. Akhirnya dapat gak dorang carikan tudung yg cantik utk Ninie.. Ninie rasa gembira sgt dan terharu atas pertolongan kwn2 Ninie :) Sebenar time nk beli tudung Ninie boleh lak lupa purse Ninie letak mane.. hrmmm perangai lalai Ninie dr dulu xubah2 lagi.. Kwn Ninie Ekin dah marah2.. Dia kate haa Ninie selalu mcm tu.. suka tinggal beg duit.. adoii mcm mane la aku leh lupa beg duit aku letak mane.. Alhamdulillah rupanya beg duit Ninie kat dlm beg Sheera hehehe teruk betul Ninie nie.. beg duit pun boleh lupa harharhahar.. Nasib baik jumpa ! cuba hilang.. habis lah duit aku and kad bank aku !

Lepas dah cari tudung Ninie dgn kwn2 cari kerongsang.. Mula2 Ninie main beli je.. pastu semua kwn complain xcantik.. siapa suruh beli xtanya dorang.. tapi Ninie bernasib baik Ninie nk pulangkan balik barang tu and nk mintak duit balik.. owner kedai tu pun baik.. dia bagi balik duit Ninie.. akhirnya kwn2 Ninie pilihkan kerongsang utk Ninie.. serius cantik.. haa kalau readers nk tgk tudung and kerongsang Ninie kena la tunggu Ninie snap picture time dinner nanti.. heee.. tapi Ninie simple jer yg penting sedap mata memandang.. gitu.. :D

Ok penat dah berceloteh..
Thanks reader sbb sudi bace ! Love you !
Salam dr Ninie :D

No comments: