About Me

My photo
Life, Experience, LoveNature, CatLover and HappyGoLuckyGirl :D

Monday, December 24, 2012

Barang Dapur

Assalamualaikum sebagai pembuka bicara.. jwb jgn tak jawab tau !


Emm Ninie sedihla.. Ninie memang nk belajar jadi perempuan melayu terakhir.. pandai memasak and semua la.. tapi baru semalam Ninie masak air guna heater pun xmenjadi sampai heater tu rosakkkk.. adoiii..

Mula2 Ninie ingatkan heater tu ada air.. then Ninie pun open la switch dia.. last2 berasap heater tu pastu Ninie ckp la dlm hati ohh maybe air tu tgh panas kut tu yg sampai berasap.. last2 kakak senior ckp.. letak air ke tak Ninie oiii.. nape ley berasap.. bukan guna cerek lama pun.. hahaha betul gak.. nie bukak cerek lama tapi heater elektrik xkan ley sampai keluar asap.. then Ninie pun open la heater tu.. tgk2 xde air pun.. haha Ninie.. Ninie.. Ninie..

Aiyooo mcm mane nk masak air.. tapi air dlm heater pun xde.. ape pun tak boleh la Ninie nie.. pastu Ninie isi la air.. last2 heater tu xberfugsi.. aikk xkan da majok dgn Ninie.. ishh jgn lahh.. Ninie nk buat air koko.. hux. Akhirnya Ninie terpaksa mengalah.. heater tu majok sampai rosak.. emm sedih.. dah la heater tu kakak senior punya.. kakak kate dah 2 tahun dia guna heater tu.. sampai je kt tgn Ninie.. jgn kan 2 tahun.. sebulan pun belum pasti brg tu xrosak.. so akhirnya Ninie kena la ganti.. then Ninie fikir sejenak.. yela bila  Ninie usik barang2 dapur je mesti ada problem.. dah nasib badan.. dugaan la katekan terima je la and sabo je la hee :)

Maybe sebab tu kut mak Ninie ckp Ninie xpayah duk dapur.. tgk je mak buat keje.. tapi Ninie nie xleh duk diam.. ada je benda nk buat.. em bila mak ckp camtu last2 Ninie xtgk pun.. hahaha.. so now sampai sekarang Ninie xpandai masak lagi.. kuikuikui.. tapi kannn.. Ninie pandai masak gak.. Ninie pandai masak air, megi, nasi, goreng ayam, gorang ikan dan paling best goreng telur.. hehehehe so kira pandai masak gak la kann??? :P

So the conclusion is walaupun ada dugaan and cabaran Ninie tetap xkan mengalah and still teruskan utk menjadi CHEF NINIE Hahahaha.. :P

Nota Ninie : tak sabar nak tunggu final break sebab time cuti nanti Ninie nak belajar masak.. Ninie dah siap salin resepi tau.. huu xsabarnyee !!

Thanks readers krn sudi Baca.. soooo
Ni ni ni ni ni ni Publishhhh <3






2 comments:

meera said...

semoge jdi chef ninie yg berjaye..hik3.. ^__^..jom singgah blog sy...

Ninie said...

terima kasih meera.. k sy singgah :)