About Me

My photo
Life, Experience, LoveNature, CatLover and HappyGoLuckyGirl :D

Thursday, August 29, 2013

Cuti final break

Assalamualaikum pembaca yg cweety dan handsome ;)

opsss maaf meninggalkan blog ini terlalu lama... tiada masa dan kurang sihat semasa mengharungi cabaran semester 4. takde dugaan itu bukan life namanya.
pejam celik pejam celik rupa2 nya dah nak habis dah cuti semester 4!!

Welcome to my life Semester 5 pada 8 September 2013 iaitu jatuh pada hari Ahad!

Yup kelas hari Ahad ada... kat KL confirm cuti.. wuuu org cuti kita ke kelas tp tak mengapa kita ke kelas kita gain ilmu heeee ITS OKAY ! :D

Semester 5 kali ni Ninie akan cuba update blog selalu InsyaAllah :)

Lagi 2 hari nak sambut Hari Merdeka yg ke-56 Alhamdulillah.
Masih dgn impian supaya kerajaan lebih mantap dan diterajui oleh pemimpin yg berjiwa rakyat, menaikkan nama Malaysia ke mata dunia dan yg utama sekali menegakkan Islam.

Sekian dari Ninie . No Hipokrit. Simple. Cakap Straight. Itulah saya =D


Monday, February 25, 2013

Gagal dalam bercinta

Assalamualaikum readers <3

haha xde benda lain dah Ninie nak cite, love nie jugak dijadikan topik huhuhu ...
hrmmm yup Ninie gagal lg dalam hubungan semua xkekal lama ..

sedih
sedih
sedih
sedih
sedih

bukan nak emo sgt tapi Ninie manusia biasa yg ada perasaan so perasaan sedih tu tetap ada walaupun senyuman terukir kat muka Ninie nie .. huhu so Nienie decide nak cr bakal suami yg lain huhu .. emm cari? but now Ninie xcari coz fokus study je la dulu.. kate nak first class kann hohoho xD ini semua poyo !!

hrmm xsangka gak Ninie kembali dgn status single balik .. nk wat cmne kan .. terima je la seadanya ecehcehcehceh hehehehehe :p poyo ..
so ada sape nak tlg cr kan pengganti tak?? hehehehe :P

nowww
jeng jeng im at kedah uum sintok huhu
then 18hb Ninie tiba2 xsihat .. perit gak la sebab tah kenapa kepala still sakit walaupun mum ubat sakit pala.. pusat kesihatan universiti uum nie dia bukan cek betul2 pun so Ninie decide pg klinik luar then doctor tu habaq la ni napa pala sakit sgt.. rupa2nya sebab sinus je huhuhuh coz kepala Ninie ade cecair sinus nie tu yg wat sakit pala tuhh ..

so semangat tu kurang la sikit sebab dah xsihat nk pg mana2 pun xlarat .. tapi Ninie walaupun sakit tp xsuka sgt tido byk2 sbb dah cukup tido pastu nk tido balik memang xleh dah.. jadi dgn kedegilan Ninie sempat lg ikut kaka singgah bilik kwn dia .. Ninie dgr jela apa depa borak dr duk bilik bosan xtau nak watpa kannn

ha
sem nie rasa mcm grrrr napa la sama kelas dgn depa yg Ninie mls nk hadap tgk muka dorang .. terkejut gak la.. yela depa kan dah sombong dgn kita .. kita pun rasa aishh ingat aku nk sgt tgk muka hang .. aku pun xkisah lah kalo hang nk sombong dgn aku lantak pi la.. kalau korang mcm mana? Ninie kalau boleh xnk dah jumpe dorang tapi haihh uum nie kecik sgttt aigooo ==

sekarang nie uum sintok asyik hujan ja .. sidai kain comfirm xkan kering la hari nie .. time Ninie tgh menaip nie pun tgh hujan lagi.. semua org pakat tidoqqq sampai Ninie ketuk pintu dorang xdengaq pon.. Ninie lak rasa dah cukup dah tidoq.. paksa tidoq pun xleh dah tapi kalau bab makan.. ha amek kau mkn kek coklat apollo nie dah berbungkus-bungkus then mister potato pun nk habis dah hahahaha

oh yeee..
Ninie teringat malam kelmarin kut.. first time degupan jantung Ninie berdenyut laju.. time tu sebelum tidoq and Ninie dah ready nak tidoq tiba2 denyutan jantung Ninie jadi laju... mcm lelaki pujaan hati baru lalu depan je hehehehe *galok ah* tah Ninie pk gak kenapa la nadi nie laju sgt last2 tertidoq itu la kisah nye huhu

so the conclusion hey single guy im single lady *opsss terlebih sudah.. huhuhu :P
thanks readers coz sudi baca love u muahx muahx :* salam :)


Nota Suprise : still perangai childish yg xboleh diubah and nanti Ninie DJ time karnival 3k kalau Ninie ckp mengarut soryla tiba2 lost confident huhuhuh so kepada dak uum meh meriahkan karnival 3k yg berlangsung dari 28 feb-5 mac nie al maklum la ptptn dah masuk kan tapi ingat jgn boros tau tp nk belanja Ninie xpe je heee :P :*



Friday, February 8, 2013

HoneyMoon Mood

Assalamualaikum readers hee miss you and miss my blog to muahh :*

Ninie now honeymoon mood selama sebulan so memang xsuke menaip time cuti nie ngee..
Aktiviti cuti nie what i am doing :

1) tido Zzzz
2) makan nyumnyum
3) jadi suri rumah hee yolatu :P
4) jalan2 and hang out dgn best friend forever
5) layan drama urmm Ninie dah lama tau tak xlayan drama..

tu je kut Ninie buat kat rumah, yg extra len gayut dengan mylovely and texting dengan sidia <3
emm hubungan Ninie dengan Uncle xkesampaian jadi we are still friend ! xde jodoh Ninie redha je :)

Now Ninie kwn dengan someone yg Ninie xsangka.. emm Ninie pun xtau kenapa dulu Ninie xterima dia.. apa lah kurang sgt kat dia kan.. and xsangka dia pun baru putus sama plak tu dgn tarikh Ninie putus .. so now friendly dgn sidia hee hope hubungan nie kekal insyaAllah aamiin <3

cuti nie ingat nak beli hp tp xbeli2 sbb lari budget..
tp cuti nie Ninie beli kasut tapi sedih kasut yg Ninie minat tinggal display je.. dah tau org Malaysia nie comel molek so byk kan la stok kasut saiz 5..
Ninie beli kasut flat warna Mustard aumm cantikkk minat sgt kat colour nie !
time nie keluar dgn ella memang best la gila-gila dgn ella.. ye la lepas nie balik kedah xley gila2 dah..hux rindu la kt ella nt..ella pun kerja bukan hari-hari Ninie ley hang out dgn dia..al maklum la org balik keje mestila penat so kena la rest kannn

kali nie Ninie bersyukur Alhamdulillah sebab result meningkat.. then Ninie xsabar nk mulakan sem baru..
Ninie rasa Ninie akan bz sebab dah ada jawatan.. kakak senior pun dah ckp awal2 dah ada jawatan mmg bz so pandai2 la bahagikan waktu.. xpe.. yg penting enjoyyy tapi.. Ninie risau penyakit migrain datang lg sebab Ninie suka berfikir and plan sgt.. xpela Ninie nak standby panadol byk2 tapi bukan Ninie makan pun hehehehe :P tp terpaksa gak mkn.. :(

hrmm lagi seminggu cuti nak habis waa lepas nie Ninie dah start rindu kat family :'(

k la setakat nie je entry Ninie kali nie.. thanks sudi bace readers ! love u ! muahx salamm :*

Nota Suprise : 15hb malam Ninie balik kedah dah.. doakan Ninie selamat sampai.. rindu dekat kwn2 and kakak kesayangan kita hee <3

Saturday, January 5, 2013

Kegiatan Luar Campus(Horticulture)

Asslamualaikum readerssss.. so hari nie mcm mane ok tak? Alhamdulillah lah if hari nie life korang ok xde masalah.. if ada masalah hari nie.. xpe.. itu dugaan dr Allah and Allah sygkan kita.. yg penting ucap astaghfirullahhalhazim bila ada masalah then tenang kan diri dulu.. *chill*

Haa tu dia.. tadi Ninie bg nasihat bukan membebel tau :P
Alhamdulillah hari nie hari kelima utk tahun 2013.. waa cepat je masa berlalu kannn.. Ninie rasa mcm baru semalam je sambut new year hee :D Emm Ninie pulak siang tadi jam 2.30pm-5.00pm ada exam.. exam Aplikasi komputer dalam pengurusan.. exam tadi susah gak so ape lagi.. baling dadu la hehehe :P

Entry kali nie pasal Kegiatan Luar Campus utk ko-k horticulture.. sebenar dah lama dah.. tapi akibat kekangan masa Ninie xde masa nk taip.. Ninie byk dating and menaip utk assignment yg berlambak.. so sory la blog Ninie ada scandal lain yg lagi penting hee :P Sebenar Ko-k Ninie ada aktiviti iaitu Kegiatan Luar Campus so kami ko-khorticulture kena pg sawah.. wohhoo syoknya rayaaa :P 

10/11/2012
Jam 8.30 pagi Ninie dengan budak horticulture group A dan B bertolak ke Jitra.. ada dua bas kira ramai jugak yang pergi sebab wajib.. cuba xwajib mesti ramai yg xpergi kan..


Nie time dalam bus :)
Ninie duduk tempat belakang sekali.. seronok gak.. bila jalan xrata.. bus laju.. Ninie sampai melompat tinggi.. takut gak Ninie dibuatnya.. tapi seronok.. dapat lompat2 :P


Rasa ambil masa setengah jam lebih la nk sampai destinasi tapi Ninie lupa la kt mane destinasi tu.. Yang penting seronok.. tapi Ninie lupa la nama kampung tu adoii =.= area Kedah jugak la.. kat Jitra kut..

Sampai je sana.. org kampung dah tunggu.. bestnya.. biasalah budaya kan.. orang dari jauh mestilah disambut dengan penuh ramah mesra..
dah disambut dengan penuh ramah dan mesra.. rupa-rupanya ada hidangan makanan utk breakfast.. woohooo bestnyaaa!!

Tadaa nie la makanan utk breakfast Ninie.. sedappp !!
Korang tau x apa nama makanan di atas?? tau x?? korang xtau.. Ninie lagi xtau.. hahahaha :P
tapi Ninie pasti readers yg berasal dari Kedah mesti tau kan apa makanan nie.. kan kan kan?? sedap sampai Ninie rasa kenyang gila.. xyah makan tengah hari pun xpe.. sbb ada pulut,serbuk gula melaka,serbuk kelapa,tapai,ikan masin and ada ubi.. haa mana Ninie xkenyang banyak tuuu

Lepas je makan.. kami teruskan misi kami..
iaituuuu..
misi.. misi meletak racun tikus si sekitar tapak sawah jommmm

Cantik takk??

Nie Ninie punya ketua nama dia Azizi

Time nie Azizi tgh letak racun tikus


Sampai angkat kaki =.=
haa sampai di sini sahaja la yer.. line tnet lembab mcm siput baby.. so nk tunggu dia loading bosan sungguh.. byk lagi pic padi yg cun2 tapi xdpt tunjuk.. sorry ye readers.. nak tgk real mai dtg kedah tau.. cantikkk :)

k.. Thanks sudi baca.. *muahhh* love u ! salammm :D

Nota Surprise : Nantikan entry yang tertangguh entry pasal Dinner PERMAS, Kursus (KPO) and kawan baru Ninie nama Aizat.. best time mula2 kenal dia hee :) k see u next entryyy!! dadaaaa

Wednesday, January 2, 2013

Exam

Assalamualaikum readers :)

Hari nie Ninie sibuk dgn exam Kreativiti dan Inovasi.. otak full sgt dgn fakta2 yg byk utk 1 buku.. haa faham2 je la ek.. k Ninie nak continue study.. eh sebelum tu Ninie nak ucap selamat tahun baru.. Welcome to 2013! 365 days and now pages 2 of 365 days.. goodluck in what u do.. salam readers love u muahhh :*

Nota Ninie : Ninie dapat kwn baruuuu name dia Aizattt huhuh alhamdulillah :)