About Me

My photo
Life, Experience, LoveNature, CatLover and HappyGoLuckyGirl :D

Saturday, January 5, 2013

Kegiatan Luar Campus(Horticulture)

Asslamualaikum readerssss.. so hari nie mcm mane ok tak? Alhamdulillah lah if hari nie life korang ok xde masalah.. if ada masalah hari nie.. xpe.. itu dugaan dr Allah and Allah sygkan kita.. yg penting ucap astaghfirullahhalhazim bila ada masalah then tenang kan diri dulu.. *chill*

Haa tu dia.. tadi Ninie bg nasihat bukan membebel tau :P
Alhamdulillah hari nie hari kelima utk tahun 2013.. waa cepat je masa berlalu kannn.. Ninie rasa mcm baru semalam je sambut new year hee :D Emm Ninie pulak siang tadi jam 2.30pm-5.00pm ada exam.. exam Aplikasi komputer dalam pengurusan.. exam tadi susah gak so ape lagi.. baling dadu la hehehe :P

Entry kali nie pasal Kegiatan Luar Campus utk ko-k horticulture.. sebenar dah lama dah.. tapi akibat kekangan masa Ninie xde masa nk taip.. Ninie byk dating and menaip utk assignment yg berlambak.. so sory la blog Ninie ada scandal lain yg lagi penting hee :P Sebenar Ko-k Ninie ada aktiviti iaitu Kegiatan Luar Campus so kami ko-khorticulture kena pg sawah.. wohhoo syoknya rayaaa :P 

10/11/2012
Jam 8.30 pagi Ninie dengan budak horticulture group A dan B bertolak ke Jitra.. ada dua bas kira ramai jugak yang pergi sebab wajib.. cuba xwajib mesti ramai yg xpergi kan..


Nie time dalam bus :)
Ninie duduk tempat belakang sekali.. seronok gak.. bila jalan xrata.. bus laju.. Ninie sampai melompat tinggi.. takut gak Ninie dibuatnya.. tapi seronok.. dapat lompat2 :P


Rasa ambil masa setengah jam lebih la nk sampai destinasi tapi Ninie lupa la kt mane destinasi tu.. Yang penting seronok.. tapi Ninie lupa la nama kampung tu adoii =.= area Kedah jugak la.. kat Jitra kut..

Sampai je sana.. org kampung dah tunggu.. bestnya.. biasalah budaya kan.. orang dari jauh mestilah disambut dengan penuh ramah mesra..
dah disambut dengan penuh ramah dan mesra.. rupa-rupanya ada hidangan makanan utk breakfast.. woohooo bestnyaaa!!

Tadaa nie la makanan utk breakfast Ninie.. sedappp !!
Korang tau x apa nama makanan di atas?? tau x?? korang xtau.. Ninie lagi xtau.. hahahaha :P
tapi Ninie pasti readers yg berasal dari Kedah mesti tau kan apa makanan nie.. kan kan kan?? sedap sampai Ninie rasa kenyang gila.. xyah makan tengah hari pun xpe.. sbb ada pulut,serbuk gula melaka,serbuk kelapa,tapai,ikan masin and ada ubi.. haa mana Ninie xkenyang banyak tuuu

Lepas je makan.. kami teruskan misi kami..
iaituuuu..
misi.. misi meletak racun tikus si sekitar tapak sawah jommmm

Cantik takk??

Nie Ninie punya ketua nama dia Azizi

Time nie Azizi tgh letak racun tikus


Sampai angkat kaki =.=
haa sampai di sini sahaja la yer.. line tnet lembab mcm siput baby.. so nk tunggu dia loading bosan sungguh.. byk lagi pic padi yg cun2 tapi xdpt tunjuk.. sorry ye readers.. nak tgk real mai dtg kedah tau.. cantikkk :)

k.. Thanks sudi baca.. *muahhh* love u ! salammm :D

Nota Surprise : Nantikan entry yang tertangguh entry pasal Dinner PERMAS, Kursus (KPO) and kawan baru Ninie nama Aizat.. best time mula2 kenal dia hee :) k see u next entryyy!! dadaaaa

Wednesday, January 2, 2013

Exam

Assalamualaikum readers :)

Hari nie Ninie sibuk dgn exam Kreativiti dan Inovasi.. otak full sgt dgn fakta2 yg byk utk 1 buku.. haa faham2 je la ek.. k Ninie nak continue study.. eh sebelum tu Ninie nak ucap selamat tahun baru.. Welcome to 2013! 365 days and now pages 2 of 365 days.. goodluck in what u do.. salam readers love u muahhh :*

Nota Ninie : Ninie dapat kwn baruuuu name dia Aizattt huhuh alhamdulillah :)